7. december 2017 by admin
Toffifee
Rist hasselnødderne i oven ved 200º i 10-12 minutter, til du kan se skallen krakelere tydeligt i overfladen.
Tag pladen ud og brug bagepapiret til at løfte nødderne på et rent viskestykke, hvor de kan rulles og gnides så skallen falder af.
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at det ikke branker.
Tilsæt fløde, sukker, sirup og vamniljesukker. Kog det ved middel varme til massen er 124°(temparaturen er vigtig for konsistensen).
Fordel den varme karamel i en lille rugbrødsform belagt med bagepapir. Drys hasselnødderne udover karamellen og stil den nu på køl.
Smelt imens nougat og chokolade.
Når begge dele er smeltet, hældes først nougat og derefter chokoladen over karamellen.
Pynt tilsidst med lidt guldstøv.
Stil Karamellen på køl til den har sat sig helt.
Tag nu din Toffifee-karamel ud på køkkenbordet, når den har stuetemperatur, er den klar til at blive skåret ud i mundrette bidder.