18. september 2017 by admin
Tiramisu islakage
Ingredienser:
Baileys is:
- 3 Pasteuriserede æggeblommer
- 1 Vanilje stang
- 3 dl fløde
- 250 g mascarpone
- 100 g flormelis
- ½ dl kold espresso
- 1 spsk bailey
Øvrigt:
- 3 spsk Baileys/kaffe
- 3 lagkagebunde
- 2 spsk. Kakao
Fremgangsmåde:
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland det sammen med fløde espresso og baileys.
Pisk nu æggeblommer og flormelisen sammen til en cremet æggesnaps. Tilsæt mascarponen og pisk grundigt, vend forsigtig flødeblandningen sammen med æggesnapsen til cremen er fin og ensartet.
Is-cremen hældes op i ismaskinen, hvor den skal køre i ca. 30 min.
Når isen er færdig, lægges lagkagen sammen i en beklædt springform:
Is-cremen fordeles ligeligt mellem hvert lag.
Når lagkagen bygges op, blødgøres bundene forsigtigt ved at hælde ca. 1 spsk kaffe eller baley udover hver bund.
Tilsidst sigtes kakao forsigtigt på toppen.
Tiramisu islagkagen puttes i fryseren i min. 2 timer, og kan holde sig her i ca. 1 uge.