25. oktober 2013 by admin
Rødbede-linse-salat
4 personer
Ingredienser:
- 400 g rødbede
- 100 g små grønne linser
- 1-2 rødløg
- 1-2 æbler
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 25 g salte mandler (se opskrift herpå under menuen “Snacks&Tilbehør”)
- 75 g feta ost
Dressing:
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æbleeddike eller lys balsamico
- 1 tsk. honning
- 1 fed knust hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt purløg
Fremgangsmåde:
Skyl og kog linserne i let saltet vand ca. 30 minutter – til de er møre. Afdryp og afkøl dem. kog rødbederne møre i 45-60 minutter, efter størrelse. Afkøl rødbederne og gnid skallen af. Skær rødbederne i passende mundrette stykker. Skær løg og æbler i tynde både og vend dem sammen med rødbeder, linser og persilleblade.
Pisk dressingen sammen, smag den til og vend den i salaten. Drys tilsidst med salte mandler, smuldret feta, samt klippet purløg.