Rødbede-linse-salat

 

Rødbede linse salat


4 personer

Ingredienser:

  • 400 g rødbede
  • 100 g små grønne linser
  • 1-2 rødløg
  • 1-2 æbler
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 25 g salte mandler (se opskrift herpå under menuen “Snacks&Tilbehør”)
  • 75 g feta ost

Dressing:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike eller lys balsamico
  • 1 tsk. honning
  • 1 fed knust hvidløg
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde:
Skyl og kog linserne i let saltet vand ca. 30 minutter – til de er møre. Afdryp og afkøl dem. kog rødbederne møre i 45-60 minutter, efter størrelse. Afkøl rødbederne og gnid skallen af. Skær rødbederne i passende mundrette stykker. Skær løg og æbler i tynde både og vend dem sammen med rødbeder, linser og persilleblade.
Pisk dressingen sammen, smag den til og vend den i salaten. Drys tilsidst med salte mandler, smuldret feta, samt klippet purløg.