Rabarber-marengs-kage

IMG_0093


Mængde: En springform

Rabarberkompot:

  • 500 gr. rabarber (evt. lidt mere)
  • 1/2 vaniljestand
  •  1 dl. sukker
  • 1-2 spsk. vand

Kage dejen:

  • 125 gr. smør
  • 100 gr. mandler (kan undlades)
  • 175 gr. sukker
  • 1 helt æg
  • 2  æggeblommer
  •  175 gr. mel
  • 1 tsk. bagepulver

Marengs:

  • 2 ægge hvider evt. flere, hvis der ønskes et tykkere lag marengs
  • 100 gr. flormelis

Fremgangsmåde:

Rabarberkompot:
Rabarberne skylles og skæres i 3 cm. stykker.
Skrav kornene ud af vaniljestangen.
kog rababerne langsomt op med sukker vaniljekorn og vand, til rabarberne netop er blivet bløde- hold godt øje, da rabarberne udkoger hurtigt.

Kage dejen:
Smelt smørret og sæt det til side. Hak mandlerne. Pisk æg, æggeblommer, og sukker lyst og skummende. Rør derefter forsigtigt smørret i. Sigt mel og bagepulver og vend det i. Vend mandlerne i. Hæld dejen i en smurt springform.
Fjern vaniljestangen fra de let afkølede rabarber, dræn dem lidt, hvis der er for meget saft og fordel derefter kompotten med løs hånd oven på dejen.

Marengs:
Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt flormelis lidt efter lidt. Fordel skummet ud over kagen.

Bag kagen på nederste rille ved 175 gr. 40-45 min, den serveres  lun evt. med flødeskum.