25. oktober 2013 by admin
Lakrids-mandel-kage
Ingredienser:
- 100 g smør
- 175 g hvid chokolade
- 100 g sukker
- 2 æg
- 70 g mandelmel
- 1 spsk rålakridspulver (evt. fra Bülow)
- Ca. 2 spsk lakridssirup (evt. fra Bülow)
Fremgangsmåde:
Smelt smøret og 100 g hvid chokoalde over vandbad.
Tag skålen af og lad blandingen køle lidt af.
Pisk sukker, æg og lakridspulver let og luftigt.
Rør chokoladeblandingen i.
Vend mandelmelet i.
Hak den resterende chokolade (75 g) groft, og kom den i.
Hæld dejen i en form (cirka 18×22) beklædt med bagepapir.
Kom lakridssiruppen i dejen (ved at hælde den i en tynd stråle ud over hele kagen).
Bag kagen i ca. 40 min ved 175 C.
Sæt den i køleskab natten over.
Skær den i små stykker og servér!