30. januar 2014 by admin
Kokos-chokolade-karameller
Ingredienser:
Kokosbund:
- 125 g smør
- 115 g hvedemel / sigtet speltmel
- 140 g brun farin
- 75 g kokos
Karamelfyld:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 3 spsk. ahornsirup
- 30 g smør
- Et lille nip salt
Chokoladeovertræk:
- 125 g mørk chokolade
- 25 g smør
Fremgangsmåde:
Kokosbund: Smelt smøret. Bland det med brun farin, mel og kokos. Ælt det grundigt sammen. Tryk dejen ud i et fad (ca. 20 x 20 cm). Bag kokosbunden i ca. 12-15 min. ved 175 ºC – indtil den er lysebrun.
Karamelfyld: Bland den kondenserede mælk, smør, ahornsirup og salt sammen i en gryde. Lad det koge op under omrøring, og lad det stå over varmen i ca. 10 min. uden helt at koge – til det er blevet lidt tykkere og en anelse mørkere.
Når kokosbunden er bagt første gang, hældes karamelfyldet på bunden, og det bages sammen i yderligere 10-15 min. – indtil karamellen er gylden og fast.
Lad derefter kokosbunden og karamelfyldet køle helt af.
Hak chokoladen fint. Smelt smørret og rør chokoladen i. Når chokoladen er helt opløst i smørret, hældes massen udover karamelfyldet på kokosbunden.
Lad kokos-chokolade-karamellerne køle helt af og sætte sig i køleskab i et par timer – og nyd!