25. oktober 2013 by admin
Hvedesalat med æbler
4 personer
Ingredienser:
- 200 g hel hvede, fx spelt
- 2 små eller et stort, gerne rødt æble
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 bladselleri
- 1-2 spsk. æbleeddike
- 4 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1½ spsk. koldpresset rapsolie
- 75 g bacon, helst tørsaltet
- Peber fra kværn
- 1-2 spsk. rørsukker
Fremgangsmåde:
Overhæld hvedekornene med koldt vand, og lad dem trække køligt natten over. Pluk persillens blade af stilkene. Skær æblet og bladsellerien i tynde skiver. Fugt med lidt æbleeddike. Snit skalotteløget fint, og skær hvidløgsfeddene i små tern. Kog kornene møre i letsaltet vand tilsat persillestilke og evt. bladselleri- og løgrester. Det tager ca. 25 minutter. Hæld kornene i et dørslag (husk, du kan anvende kogelagen overalt, hvor du ville bruge en mild hønsebouillon!) og køl dem næsten af. Vend dem sammen med lidt æbleeddike og rapsolie, halvdelen af skalotteløget, bladselleri og æbler.
Skær baconen i små tern. Sauter dem gyldne og hæld det meste af fedtet fra. Sauter resten af skalotteløgene og alt hvidløget klart for svag varme i resten af baconfedtet. Vend det ned i kornene sammen med masser af persilleblade. Smag til med havsalt, peber, rapsolie, rørsukker og æbleeddike. Spis dejligt brød til.