Havtorn kage

 fullsizeoutput_5243fullsizeoutput_523c

 

 

Marcipanbund:

  • 150 g marcipan
  • 125 g smør
  • 100 g rørsukker
  • 30 g mel
  • 2 æg

Havtorn curd:

  • 200 g havtorn
  • 1 spsk vand
  • 2 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 50 g smør skåret i stykker
  • 1/2 vanilje stang

Brændt marengs:

  • 2 bæger past æggehvider
  • 125 g rørsukker

Fremgangsmåde ved Marcipanbund:
Pisk det stuetempererede smør sammen med sukker. Riv marcipanen på et rivejern og tilsæt den. Pisk æggene i. Vend til sidst melet forsigtigt i. Hæld dejen i en passende form, foret med bagepapir, og bag den ved 175 C i ca. 35-40 min.

Fremgangsmåde ved havtorn curd:
Put havtorn og vand i en gryde, lad det koge op til havtornende er møre.
Blend nu blandingen og si herefter kernerne fra.
Kom havtornsaften tilbage i gryden og tilføj nu smør og 1 spsk sukker. Varm ved svag varme blandingen op.
Pisk imens æg sukker og vanilje sammen i en skål.
Når smøren er smeltet, hældes æggeblandingen forsigtigt op i gryden, mens der piskes.
Blandigen piskes i ca. 5 min ved lav varme, indtil curden bliver tyk.
Curden hældes nu på glas, hvor den kan holde sig en lille uge i køleskab. Den kan bruges på både brød, oven på skyr eller til desserter, som denne.

Når marcipanbunden er kølet af, fordeles alt den kolde havtorn curden i et fint lag ovenpå.

Brændt marengs (umiddelbart inden servering):
Pisk æggehvider og sukker til en sej, blank marengs.
Fordel marengsen oven på kagen, som du ønsker – vi lavede små toppe med en sprøjtepose.
Brænd marengsen gylden med en gasbrænder.

Kagen er nu klar til severing, og det er helt sikkert ikke sidste gang du har lavet denne.