10. september 2017 by admin
Havtorn kage
Marcipanbund:
- 150 g marcipan
- 125 g smør
- 100 g rørsukker
- 30 g mel
- 2 æg
Havtorn curd:
- 200 g havtorn
- 1 spsk vand
- 2 spsk. sukker
- 2 æg
- 50 g smør skåret i stykker
- 1/2 vanilje stang
Brændt marengs:
- 2 bæger past æggehvider
- 125 g rørsukker
Fremgangsmåde ved Marcipanbund:
Pisk det stuetempererede smør sammen med sukker. Riv marcipanen på et rivejern og tilsæt den. Pisk æggene i. Vend til sidst melet forsigtigt i. Hæld dejen i en passende form, foret med bagepapir, og bag den ved 175 C i ca. 35-40 min.
Fremgangsmåde ved havtorn curd:
Put havtorn og vand i en gryde, lad det koge op til havtornende er møre.
Blend nu blandingen og si herefter kernerne fra.
Kom havtornsaften tilbage i gryden og tilføj nu smør og 1 spsk sukker. Varm ved svag varme blandingen op.
Pisk imens æg sukker og vanilje sammen i en skål.
Når smøren er smeltet, hældes æggeblandingen forsigtigt op i gryden, mens der piskes.
Blandigen piskes i ca. 5 min ved lav varme, indtil curden bliver tyk.
Curden hældes nu på glas, hvor den kan holde sig en lille uge i køleskab. Den kan bruges på både brød, oven på skyr eller til desserter, som denne.
Når marcipanbunden er kølet af, fordeles alt den kolde havtorn curden i et fint lag ovenpå.
Brændt marengs (umiddelbart inden servering):
Pisk æggehvider og sukker til en sej, blank marengs.
Fordel marengsen oven på kagen, som du ønsker – vi lavede små toppe med en sprøjtepose.
Brænd marengsen gylden med en gasbrænder.
Kagen er nu klar til severing, og det er helt sikkert ikke sidste gang du har lavet denne.