3. januar 2015 by admin
Hasselnødde-konfekt-tærte
Mængde: en springform
Indgredienser:
Tærte bund:
- 200 g hvedemel
- 70 g rørsukker
- ½ tsk. fint salt
- 125 g koldt smør
Fyld:
- 275 g hasselnøddekerner
- 85 g smør
- 110 g ahornsirup
- 140 g lyst rørsukker
- 1 dl piskefløde
- 1 nip salt
- Lidt (1-2 tsk) friskpresset citronsaft
Fremgangsmåde:
Bund: Bland de tørre ingredienser sammen. Skær smørret i terninger og bland smørret i den tørre blanding. Dejen skal ikke kunne samles helt, men blot blive til en grov smulderdej.
Læg et stykke bagepapir i en springform eller et rundt tærtefad. Tryk dejen ud i formen i et jævnt lag. Bag herefter bunden ved 180 C i 18-20 minutter – eller til kanterne er svagt gyldne. Tag formen ud og lad bunden køle af.
Fyld: Hak hasselnødderne groft og stil dem til side.
Kom smør, ahornsirup og rørsukker i en lille kasserolle og smelt det hele sammen under omrøring. Lad massen koge i ca. 1 min. Tag kasserollen af blusset og rør fløde, citronsaft og salt i med det samme. Bland til sidst hasselnødderne i.
Fordel den varme karamelmasse over kagebunden, og sæt det hele i ovnen ved 180 grader. Bag tærten i ca. 25-30 minutter – eller til karamelmassen kun er lidt flydende, når man vipper formen. Tag kagen ud og lad den køle af i minimum en times tid.
Tip: Tærten smager faktisk bedst dagen efter, og kan derfor med fordel laves dagen i forvejen.