Hasselnødde-konfekt-tærte

IMG_0013

Mængde: en springform

Indgredienser:
Tærte bund:

  • 200 g hvedemel
  • 70 g rørsukker
  • ½ tsk. fint salt
  • 125 g koldt smør

Fyld:

  • 275 g hasselnøddekerner
  • 85 g smør
  • 110 g ahornsirup
  • 140 g lyst rørsukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 nip salt
  • Lidt (1-2 tsk) friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:
Bund:
 Bland de tørre ingredienser sammen. Skær smørret i terninger og bland smørret i den tørre blanding. Dejen skal ikke kunne samles helt, men blot blive til en grov smulderdej.

Læg et stykke bagepapir i en springform eller et rundt tærtefad. Tryk dejen ud i formen i et jævnt lag. Bag herefter bunden ved 180 C i 18-20 minutter – eller til kanterne er svagt gyldne. Tag formen ud og lad bunden køle af.

Fyld: Hak hasselnødderne groft og stil dem til side.
Kom smør, ahornsirup og rørsukker i en lille kasserolle og smelt det hele sammen under omrøring. Lad massen koge i ca. 1 min. Tag kasserollen af blusset og rør fløde, citronsaft og salt i med det samme. Bland til sidst hasselnødderne i.
Fordel den varme karamelmasse over kagebunden, og sæt det hele i ovnen ved 180 grader. Bag tærten i ca. 25-30 minutter – eller til karamelmassen kun er lidt flydende, når man vipper formen. Tag kagen ud og lad den køle af i minimum en times tid.

Tip: Tærten smager faktisk bedst dagen efter, og kan derfor med fordel laves dagen i forvejen.