Gulerodssuppe m. linser og knoldselleri

Gulerodssuppe

Ingredienser:

  • 1 kg gulerødder
  • ½ knoldselleri (andre rodfrugter kan også bruges – f.eks. pastinakker, persillerødder, kålrabi e.l.)
  • 2-3 æbler
  • 2 løg
  • 4 hvidløg
  • 250-300 g grønne linser (kogt i ca. en halv time)
  • 1 liter vand + grøntsagsbouillon
  • Olivenolie
  • 1½-2 spsk karry
  • 1 tsk tørret chili
  • 1 kanelstang
  • 8-10 cm ingefær
  • Havsalt
  • Evt. græsk yoghurt
  • Evt. hakket persille

Fremgangsmåde:

Krydderier, hakket hvidløg og hakket løg svitses i en opvarmet gryde med olivenolie. Resten af grøntsagerne tilsættes og der røres godt. Tilsæt derefter vand og lad suppen koge op. Lad suppen simrer til grøntsagerne er bløde. Blend suppen tilsidst og hæld de forkogte grønne linser i. Smag til med salt.
Suppen kan serveres med en klat græsk yoghurt og lidt hakket persille.