Gryderet m. kylling, kidneybønner, knoldselleri og kål

Gryderet m kylling

Ingredienser:
(4 personer)

  • 3 fed hvidløg
  • 2 løg
  • Lidt olivenolie
  • 500 g hakket kylling
  • 1½ tsk spidskommen
  • 2 laurbærblade
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk brun farin
  • 1-2 friske røde chili
  • 1 dåse kidneybønner / 400 g kidneybønner
  • 3 gulerødder
  • ¼ knoldselleri (istedet kan evt. bruges 2 persillerødder)
  •  200 g kål – enten savojkål, spidskål eller hvidkål
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • Quinoa el. naturris
  • Hjemmebagt brød
  • Cremefraiche
  • Lidt kryddergrønt – f.eks. persille, basilikum e.l.

Fremgangsmåde:
Svits de finthakkede hvidløg og løg i olivenolien. Tilsæt kyllingekødet og svits det med i 5 minutter. Tilføj spidskommen, laurbærblade, hakkede tomater, brun farin, finthakket frisk chili og kidneybønner. Lad retten simre i 10-15 min. Kom herefter de skrællede, ternede gulerødder, den rengjorte, ternede knoldselleri og den hakkede kål i og lad retten simre et par minutter mere. Krydr tilsidst retten med salt og peber og server den med tilbehøret.