12. marts 2014 by admin
Gryderet m. kylling, kidneybønner, knoldselleri og kål
Ingredienser:
(4 personer)
- 3 fed hvidløg
- 2 løg
- Lidt olivenolie
- 500 g hakket kylling
- 1½ tsk spidskommen
- 2 laurbærblade
- 3 dåser hakkede tomater
- 1 spsk brun farin
- 1-2 friske røde chili
- 1 dåse kidneybønner / 400 g kidneybønner
- 3 gulerødder
- ¼ knoldselleri (istedet kan evt. bruges 2 persillerødder)
- 200 g kål – enten savojkål, spidskål eller hvidkål
- Salt og peber
Tilbehør:
- Quinoa el. naturris
- Hjemmebagt brød
- Cremefraiche
- Lidt kryddergrønt – f.eks. persille, basilikum e.l.
Fremgangsmåde:
Svits de finthakkede hvidløg og løg i olivenolien. Tilsæt kyllingekødet og svits det med i 5 minutter. Tilføj spidskommen, laurbærblade, hakkede tomater, brun farin, finthakket frisk chili og kidneybønner. Lad retten simre i 10-15 min. Kom herefter de skrællede, ternede gulerødder, den rengjorte, ternede knoldselleri og den hakkede kål i og lad retten simre et par minutter mere. Krydr tilsidst retten med salt og peber og server den med tilbehøret.