12. marts 2014 by admin
Frejas islagkage m. makroner
Ingredienser:
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 75 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 150 ml fløde
- 250 ml mælk
- Smag – fx 3 spsk. hasselnøddepasta, 1 kop espresso, korn fra ½ vaniljestang e.l.
Fremgangsmåde:
Pisk de 3 æggehvider stive på røremaskine. Tilsæt flormelis og pisk lidt videre. Tilsæt derefter vaniljesukker, fløde og mælk. Pisk igen. Tilsæt til sidst den ønskede smag og rør det hele sammen.
Hæld massen over på ismaskinen, og lad den køre i ca. 25-30 min.
Knus en ønsket mængde makroner og drys dem i bunden af en springform. Hæld derefter den første mængde ismasse (med den selvvalgte smag) ovenpå makronerne. Lav derefter en gang is mere (følg opskriften ovenfor en gang mere), og hæld denne ismasse ovenpå den anden ismasse. Stil derefter springformen i fryseren, så islagkagen kan sætte sig.
Server islagkagen med et drys knuste makroner over, evt. ledsaget af lidt bær eller anden frugt.