Forfriskende kiksekage m. hindbærmousse

img_0806

 

Ingredienser:

Mørk kiksebund:

  • 250 g Digestive kiks
  • 100 g smør
  • 2 spsk. brun farin
  • 3 spsk. kakao
  • ¼ tsk. salt

Hindbærmousse:

  • 3 blade husblas
  • 300 g hindbær
  • 110 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • saft af 1 citron
  • 2 dl piskefløde
  • 160 g skyr

Marengs:

  • 150 g flomelis
  • 3 pasturiserede æggehvider

Fremgangsmåde:

Mørk kiksebund:

Beklæd bunden af den ene springform med bagepapir og sæt et stykke lagkageplast langs springformens inderste kant.Knus kiksene til krummer i en blender. Smelt smørret ved svag varme. Bland kiksekrummer, brun farin, kakaopulver og salt sammen i en skål og rør det smeltede smør i. Fordel kikseblandingen i bunden af springformen og tryk den godt sammen med bagsiden af en ske.

Hindbærmousse:

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Kom hindbær, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i 5 min. ved svag varme og smag til med friskpresset citronsaft.
Blend hindbærrene til puré med en stavblender og pres massen gennem en finmasket si placeret over en skål, så kernerne frasorteres og der kun er den rene hindbærpuré tilbage i skålen.
Hæld den siede hindbærpuré tilbage i gryden og varm den op.
Vrid husblassen fri for vand og smelt den i den varme hindbærpuré. Rør, til husblassen er helt opløst.
Lad puréen køle af i 10 minutter.
Pisk fløden til skum og rør skyren i.
Vend flødeblandingen sammen med den let afkølede hindbærpuré til en ensartet mousse.
Hæld hindbærmoussen oven på kiksebunden og sæt den på køl i mindst 3 timer (eller natten over).

Servering:
Fjern formen og lagkageplasten og anret kagen på et fad.

Marengs:

Pisk æggehvidernes stive og tilsæt flormelis lidt efter lidt.

Put marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt det ønskede “mønster” på toppen af kagen.
Tilsidst brændes marengsen let med en creme brulee brænder og kagen er nu klar til servering.

Pynt evt. den færdige kage med friske bær og chokoladespåner.