25. oktober 2013 by admin
Foccacia
Opskriften er til én bradepande.
Ingredienser:
- 6½ dl lunkent vand
- 1 dl olivenolie
- 20 g gær
- 1 kg sigtet speltmel (eller hvedemel, eller ølandshvede)
- 20 g havsalt
- 4 kviste frisk rosmarin (tørret rosmarin kan evt. også bruges)
- Havsalt
- Olivenolie
Fremgangsmåde:
Bland lunkent vand og olivenolie i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt sigtet speltmel og havsalt, og ælt dejen godt sammen. (På røremaskinen skal den helst æltes ved lav hastighed de første 2-3 min, og derefter æltes ved højere hastighed et par minutter mere.)
Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over.
Smør en bradepande med olivenolie. Vend dejen over i bradepanden, og tryk den forsigtigt ud, så den fylder hele bradepanden. Hæld lidt god olivenolie ud over dejen, og tryk den godt ned med fingrene.
Drys rosmarin og havsalt ud over dejen, og tryk forsigtigt i den med fingrene, så der kommer små fordybninger over hele dejen. Lad dejen hæve igen – ca. 1 time.
Bag foccaciaen ved 220 °C i ca. 25 min, og lad den afkøle i bradepanden. Vend den så ud, og servér den som et helt brød, som ikke nødvendigvis skæres, men derimod brydes.