Chokoladekarameller m. salte pistacienødder

Chokoladekaramel

30-40 stykker

Ingredienser:

  • 1 dl (100 g) flydende honning
  • 11/2 dl (125 g) sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 200 g mørk chokolade (70-85 %)
  • 1/2 dl salte pistacienødder

Fremgangsmåde:
Hæld honning, sukker og fløde op en i gryde, og kog det op. Hak chokoladen groft og put den i gryden. Rør i gryden til chokoladen er smeltet. Kog massen op til temperaturen er ca. 120 C. Rør godt i gryden.
Skru tilsidst ned for varmen, og rør i massen et par minutter mere.
Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir (evt. en rugbrødsform, hvis karamellerne skal være lidt høje – ellers bare en anden form, som giver karamellerne den ønskede højde).
Hak de saltede pistacienødder groft og strø dem over karamelmassen.
Lad karamellen stå i køleskab til næste dag, og skær den tilsidst i passende stykker.