15. december 2013 by admin
Chokoladekarameller m. salte pistacienødder
30-40 stykker
Ingredienser:
- 1 dl (100 g) flydende honning
- 11/2 dl (125 g) sukker
- 1 dl piskefløde
- 200 g mørk chokolade (70-85 %)
- 1/2 dl salte pistacienødder
Fremgangsmåde:
Hæld honning, sukker og fløde op en i gryde, og kog det op. Hak chokoladen groft og put den i gryden. Rør i gryden til chokoladen er smeltet. Kog massen op til temperaturen er ca. 120 C. Rør godt i gryden.
Skru tilsidst ned for varmen, og rør i massen et par minutter mere.
Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir (evt. en rugbrødsform, hvis karamellerne skal være lidt høje – ellers bare en anden form, som giver karamellerne den ønskede højde).
Hak de saltede pistacienødder groft og strø dem over karamelmassen.
Lad karamellen stå i køleskab til næste dag, og skær den tilsidst i passende stykker.