Æble-marcipan-kage

Æble marcipan kage

Ca. 20 stykker kage

Ingredienser:

Mos:

  • 3 æbler (ca. 300 g.)

Dej:

  • 175 g blødt smør
  • 150 g lyst rørsukker
  • 100 g revet marcipan
  • 3 æg (str. L)
  • 165 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. citronsaft

Desuden:

  • 2-3 æbler i tynde både
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. rørsukker

Fremgangsmåde:
Skræl æblerne, skær dem ud, og damp dem til mos med sukkeret. Køl det af. Pisk smør, sukker og marcipan lyst og let. Vend æblemosen i, og pisk eller rør æggene i 1 ad gangen. Bland mel og bagepulver, og vend det i sammen med citronsaft. Kom dejen i en smurt bradepande på ca. 25 x 18 cm. Læg æblebådene taglagt på dejen, og drys med kanelsukker. Bag kagen midt i en 190 °C varm ovn i 25-30 min. køl den af. Skær den i små stykker, og drys evt. med flormelis.
Cremefraiche kan evt. serveres til – men det behøves ikke nødvendigvis.