21. april 2014 by admin
Islagkage m. bastognebund
10-12 personer
Ingredienser:
Bastognebund:
- 200 g bastognekiks
- 80 g smeltet smør
Hjemmelavet is på ismaskine:
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 75 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 150 ml fløde
- 250 ml mælk
- Smag – fx 3 spsk. hasselnøddepasta eller 1 kop espresso
Fremgangsmåde:
Bastognebund: Blend kiksene til fine krummer i en blender, og kom det derefter i en skål.
Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummerne.
Kom massen i en springform (ca. 20-25 cm i diameter), og pres det godt sammen.
Stil bastognebunden i fryseren, imens du laver isen.
Hjemmelavet is på ismaskine: Pisk de 3 æggehvider stive på røremaskine. Tilsæt flormelis og pisk lidt videre. Tilsæt derefter vaniljesukker, fløde og mælk. Pisk igen. Tilsæt til sidst den ønskede smag og rør det hele sammen.
Hæld massen over på ismaskinen, og lad den køre i ca. 25-30 min.
Kom tilsidst isen over kiksebunden, og sæt den i fryseren natten over.
Kan evt. pyntes lige inden servering med en ønsket pynt.