15. november 2013 by admin
Asiatisk salat med fuldkornsnudler
2 personer
Ingredienser:
Salat:
- 100 g fuldkornsnudler
- 1 håndfuld fintsnittet spidskål
- 2 gulerødder
- 1 peberfrugt (gerne ½ rød og ½ gul)
- 1 håndfuld sukkerærter
- 2 forårsløg
- 2 spsk. sesamfrø (evt. sorte)
Fremgangsmåde ved salaten:
Denne sprøde asiatiske salat fortjener lidt kærlighed i udskæringen af grøntsagerne. Skær dem derfor ud i tynde strimler, der blander sig godt med fuldkornsnudlerne. Skær forårsløgene i tynde ringe. Skold sukkerærterne og skær dem i skiver på skrå.
Marinade:
- 1 tsk. honning
- 2 spsk. soja
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- ½-1 rød chili
- 1 lille knold revet ingefær (ca. 10 g)
- Saft fra ½ lime
Fremgangsmåde ved marinaden:
Hak chilien fint, med eller uden kerner efter smag. Pres hvidløgsfeddet. Bland chili og hvidløg med de øvrige ingredienser; honning, soja, olie, ingefær og limesaft.
Tilbehør:
- 2 kyllingebrystfileter
- 1 spsk. honning
- ½ spsk. olie
- 1 spsk. soja
- Saft af ½ lime
Fremgangsmåde ved tilbehøret:
Mariner kyllingefileterne i honning, olie, soja og limesaft, og stil dem på køl.
Fremgangsmåde ved hele retten:
Fuldkornsnudlerne koges, skylles i koldt vand, og vendes med marinaden og grøntsagerne. Lad salaten stå og trække, imens kyllingen steges på en pande. Drys sesamfrø ud over salaten lige før servering.