1. marts 2016 by admin
Havregrynsbar
Ingredienser:
Havregrynsbar:
- 125 g lys sirup
- 1 spsk. honning
- 225 g smør
- 50 g brun farin
- 400 g finvalsede havregryn
Chokolade:
- 100 g mørk chokolade
- 1-2 spsk. fløde
Pynt:
- Grofthakkede pistacienødder
- Grofthakkede mandler
- Frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 150 grader.
Smelt honning, smør og sirup sammen i en lille gryde, uden at det koger.
Vend herefter havregryn og brun farin i, til alle havregrynene er fugtige og massen kan samles.
Find en firkantet form (ca. 25×30) og kom bagepapir i.
Hæld havregrynsmassen i formen og press den ud i siderne med en ske.
Bag nu havregrynsbarene i midten af ovnen i ca. 15-20 min. til den er let gylden på toppen.
Når kagen er bagt stilles den til afkøling.
Imens smeltes chokolade og fløde sammen, og det hældes herefter ud over den afkølede kage.
Drys de grofthakkede nødder og frysetørrede hindbær henover chokoladen på kagen.
Den stilles nu igen lidt på køl, inden den skæres ud i passende firkanter – og nydes!