25. oktober 2013 by admin
Mormors selleritærte
Ingredienser:
Tærtefyld:
- 2 hakkede rødløg
- 2 fed hakkede hvidløg
- Et par spsk. mørk balsamico
- En revet selleriknold
- En pose frisk spinat (ca. 400 g) – bladende renses og rives groft
- Ca. 100-200 g kalkunbacon
Tærtelåg:
- Ca. 100 g revet danbo 10+ ost
- Et halv bæger (ca. 200 g) fromage frais
- 2 æg
- 2 ekstra æggehvider
- Lidt havsalt og friskkværnet peber
Desuden:
- En halv deciliter pinjekerner
Fremgangsmåde:
Løg og balsamico sauteres. Knoldselleri og spinat kommes ved, og der krydres. Når dette fyld er sauteret i 5-10 min., kommes det i et stort tærtefad.
Derefter blandes alle ingredienserne til tærtelåget og det lægges ovenpå tærtefyldet. Tærten bages ved 200 °C i ca. 40 min. Efter 20 min. drysses en halv dl pinjekerne udover tærten og den bages færdig.