Surdejsflutes

Surdejsflutes

(4 stk.)

Ingredienser:

  • 4,5 dl lunkent vand
  • 2 dl surdej
  • 20 g havsalt
  • 10 g gær
  • 900 g sigtet speltmel / hvedemel

Fremgangsmåde:
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt surdej, salt og mel, og ælt dejen godt, så du får en glat og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer på køkkenbordet.
Del dejen i 4 portioner, og form dem til flutes. Sæt flutene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve til mindst dobbelt størrelse – det tager ca. 2-3 timer. Skær skrå snit på hvert flute med en skarp kniv.
Sæt en bradepande i bunden af ovnen, og varm den op til 230 °C. Sæt bagepladen med flutene ind i ovnen, og smid et glas koldt vand ind i bradepanden, for at skabe damp. Luk ovnlågen hurtigt bagefter, og bag flutene i ca. 20 minutter. Afkøl flutene på en bagerist.
TIP: Daggamle flutes kan stænkes med lidt vand, og lunes i ovnen, så de bliver lækre og sprøde igen.