11. november 2013 by admin
Surdejsflutes
(4 stk.)
Ingredienser:
- 4,5 dl lunkent vand
- 2 dl surdej
- 20 g havsalt
- 10 g gær
- 900 g sigtet speltmel / hvedemel
Fremgangsmåde:
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt surdej, salt og mel, og ælt dejen godt, så du får en glat og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer på køkkenbordet.
Del dejen i 4 portioner, og form dem til flutes. Sæt flutene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve til mindst dobbelt størrelse – det tager ca. 2-3 timer. Skær skrå snit på hvert flute med en skarp kniv.
Sæt en bradepande i bunden af ovnen, og varm den op til 230 °C. Sæt bagepladen med flutene ind i ovnen, og smid et glas koldt vand ind i bradepanden, for at skabe damp. Luk ovnlågen hurtigt bagefter, og bag flutene i ca. 20 minutter. Afkøl flutene på en bagerist.
TIP: Daggamle flutes kan stænkes med lidt vand, og lunes i ovnen, så de bliver lækre og sprøde igen.