3. december 2013 by admin
Speltbrød
Ingredienser:
- 5 g gær
- 7 dl koldt vand
- 2 dl surdej
- 700 g sigtet speltmel
- 300 g groft speltmel
- 30 g havsalt
Fremgangsmåde:
Hæld koldt vand i en skål, og rør gæren og surdejen ud heri. Tilsæt de 2 slags mel og havsaltet, og ælt dejen godt og grundigt sammen. (Dejen skal æltes glat og smidig; det tager ca. 8-10 min. på røremaskine, og lidt længere tid i hånden – men husk ikke at ælte dejen for meget, da det vil ødelægge speltmelets glutenstrenge).
Kom dejen i en skål smurt med olivenolie, dæk den med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i min. 24 timer.
Dagen efter vendes dejen over i en meldrysset hævekurv. Lad dejen hæve til lidt over kanten – hvilket tager et par timer (men lad heller ikke dejen hæve for meget, da den så vil falde sammen under bagningen.)
Vend dejen fra hævekurven over på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brødet i ovenen ved 220 C i ca. 30-35 min. Lad tilsidst brødet køle af på en bagerist.