25. oktober 2013 by admin
Hjemmebagt Rugbrød
Ingredienser:
Dag 1:
- 1 liter vand
- 300 g surdej
- 2 spsk salt
- 500 g groft rugmel
- 400 g hvedemel
- 100 g skårne rugkerner
Dag 2:
- 1 mørk hvidtøl
- 200 g knækkede hvedekerner
- 150 g skårne rugkerner
- 50 g havregryn
- 100 g hørfrø
- 75 g solsikkekerner
- 75 g græskarkerner
- Olie til pensling
Fremgangsmåde:
Hæld lunkent vand i dejfadet. Tilsæt ca. 300 g surdej, salt, rugmel, hvedemel og rugkerner. Rør dejen godt sammen. Lad den stå tildækket på køkkenbordet 1 døgn.
Tilsæt næste dag hvidtøl samt frø og kerner. Rør dejen godt sammen.
Tag ca. 300 g dej fra og brug det som surdej ved næste bagning. (Opbevares i glas med låg i køleskabet – holdbarhed 2-3 uger).
Fordel resten af dejen i 2 store bageforme (2 liter), smurt med olie. Lad brødene hæve tildækket på køkkenbordet i 5-6 timer.
Brødenes overside pensles med olivenolie, inden de sættes i en kold ovn og bages på nederste rille ved 180 °C i 1 time. Skru herefter op til 200 °C, og bag brødene i ca. 40 min. mere.
Afkøles på rist.