Rabarbersnurrer m. marcipan

IMG_8818IMG_8811

16 stk. rabarbersnurrer

Ingredienser:
Dej:

  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 kg hvedemel
  • 125 g rørsukker
  • 2 tsk salt
  • 2-3 tsk kardemomme
  • 125 g smør

Rabarber fyld:

  • 500 g rabarber i ca. 1 cm tykke stykker
  • Ca. 75 g rørsukker alt efter smag
  • 1 vaniljestang
  • Citronskal fra en øko-citron
  • 200 g marcipan
  • 50 g smør
  • 1 æg til pensling
  • Sukker til pynt

Fremgangsmåde:
Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt herefter æg, hvedemel, rørsukker, salt og kardemomme. Ælt dejen til den er blank og glat og ikke alt for klisteret.
Rul nu dejen ud, så den er ca. 1,5 cm tyk over det hele. Skær skiver af smøret og læg dem over hele fladen. Fold dejen flere gange, så smøret bliver lagt i lag. Rul dejen ud og fold den sammen igen. På den måde fordeles smøret i mange små lag og skaber en lækker struktur i snurren. Fortsæt indtil smøret er foldet helt ind i dejen.
Lad dejen hæve i lunt i ca. 1,5 time under et klæde.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en stor rektangel (ca. 40 cm x 50 cm).
Fordel rabarberfyldet på ca. 2/3 af dejen og fordel smør i små tern ud over. Drys med revet marcipan.
Fold nu den ‘rene’ tredjedel af dejen ind over den midterste tredjedel. Og den sidste tredjedel ind over til sidst. Skær derefter dejen ud i skiver (2-3 cm). Sno dem og lad dem hæve på bagepladen i ca. 2 timer (eller til dobbelt størrelse).
Pensl snurrerne med et sammenpisket æg, drys dem evt. med lidt perlesukker og bag dem ved 200 C i ca. 12-18 min. til de er flotte og gyldne.
Nyd dem til sidst lune og friske.