Pitabrød

Pitabrød

(6-8 stk.)

Ingredienser:

  • 25 g gær (½ pakke)
  • 3 dl vand
  • 50 g grahamsmel
  • 1 tsk. salt
  • 400 g sigtet speltmel / hvedemel

Fremgangsmåde:
Gæren opløses i vandet. Grahamsmelet tilsættes, og der røres. Lad det stå lunt i ca. 15 min. Rør salt og det øvrige mel i, og ælt dejen godt, til den er glat og ensartet. Lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem. Del den i 6-8 lige store stykker, der trilles til boller og rulles ud som pandekager. De sættes på en meldrysset bageplade og efterhæver i 10-15 min. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved den højst mulige temperatur (250 °C – 300 °C) i ca. 7-8 min. Brødene skal kun lige begynde at tage farve, men må ikke blive sprøde.
(Den meget høje varme i ovnen giver brødene en chokvirkning, der gør dem hule, så de nemt kan halveres og fyldes med forskellige salater o.l. )