23. april 2014 by admin
Mors brusebadsboller
Ca. 30 stk.
Ingredienser:
- 15 g gær
- 1 L koldt vand
- 4-5 tsk. salt
- 1 dl olivenolie
- 30 g hørfrø
- 160 g svejderugmel, rugmel eller rugsigtemel
- Ca. 850 g sigtet speltmel eller ølandshvedemel
Drys (“drys-blandingen” kan varieres på mange forskellige måder):
- Lige dele sort, rød og hvid quinoa
- Hørfrø
- Sesamfrø
- Græskarkerner
- Solsikkekerner
- Blå birkes
- Kornflager efter eget valg
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen til den er blød og glat. Dæk skålen og stil den i køleskabet natten over.
Dyp hænderne i vand, tag en klump dej op og vend den i “drys-blandingen”. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem på miderste rille i ovnen i ca. 10-12 min. ved 250 C – til de er gyldne og faste.
TIP: Dejen kan stå i køleskab i 3-4 dage. Derfor kan man bruge hele dejen på en gang eller dele den op i flere portioner.