Milles jordbærkage

JordbærkageIMG_8670

Ingredienser:

Mazarinbund:

  • 225 g marcipan
  • 200 g smør
  • 175 g rørsukker
  • 50 g mel
  • 3 æg

Fremgangsmåde ved mazarinbund:
Pisk det stuetempererede smør sammen med sukker. Riv marcipanen på et rivejern og tilsæt den. Pisk æggene i. Vend til sidst melet forsigtigt i. Hæld dejen i en rund form (ca. 24 cm i diameter) foret med bagepapir, og bag den ved 175 C i ca. 35-40 min.

Chokolade:

  • 80 g mørk chokolade (80%)
  • 15 g fløde

Fremgangsmåde ved chokoladen:
Smelt chokoladen og tilsæt til sidst fløden. Smør chokoladen tyndt ud over mazarinbunden.

 Vaniljecreme:

  • 50 g fløde
  • 50 g creme fraiche
  •  1-2 spsk. kagecreme
  • Vanilje

Fremgangsmåde ved vaniljecremen:
Pisk fløden. Rør den sammen med creme fraichen. Tilsæt derefter kagecremen og vend det forsigtigt sammen. Smag til sidst til med vanilje.
Smør vaniljecremen ovenpå chokoladelaget.

Jordbærkagen:
Pynt til sidst kagen med dejlige danske jordbær og nyd den kold på en varm sommerdag!

Mandelbund som alternativ til mazarinbund:
Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 75 g rørsukker
  • 3 æg
  • 150 g kransekagemasse / marcipan
  • 200 g blendede mandler