3. august 2015 by admin
Milles jordbærkage
Ingredienser:
Mazarinbund:
- 225 g marcipan
- 200 g smør
- 175 g rørsukker
- 50 g mel
- 3 æg
Fremgangsmåde ved mazarinbund:
Pisk det stuetempererede smør sammen med sukker. Riv marcipanen på et rivejern og tilsæt den. Pisk æggene i. Vend til sidst melet forsigtigt i. Hæld dejen i en rund form (ca. 24 cm i diameter) foret med bagepapir, og bag den ved 175 C i ca. 35-40 min.
Chokolade:
- 80 g mørk chokolade (80%)
- 15 g fløde
Fremgangsmåde ved chokoladen:
Smelt chokoladen og tilsæt til sidst fløden. Smør chokoladen tyndt ud over mazarinbunden.
Vaniljecreme:
- 50 g fløde
- 50 g creme fraiche
- 1-2 spsk. kagecreme
- Vanilje
Fremgangsmåde ved vaniljecremen:
Pisk fløden. Rør den sammen med creme fraichen. Tilsæt derefter kagecremen og vend det forsigtigt sammen. Smag til sidst til med vanilje.
Smør vaniljecremen ovenpå chokoladelaget.
Jordbærkagen:
Pynt til sidst kagen med dejlige danske jordbær og nyd den kold på en varm sommerdag!
Mandelbund som alternativ til mazarinbund:
Ingredienser:
- 150 g smør
- 75 g rørsukker
- 3 æg
- 150 g kransekagemasse / marcipan
- 200 g blendede mandler