25. oktober 2013 by admin
Krydret bulgurpilaf
(4 personer)
Ingredienser:
- 500 g hakket magert oksekød
- 2 løg
- 3 aflange tyrkiske peberfrugter eller 2 alm. peberfrugter
- 1 lille frisk chili
- 3-4 tomater i store terninger (evt. flåede fra dåse)
- 25 g smør
- 1 spsk. mild paprika
- 2 tsk. stødt spidskommen (kan undværes)
- 1-2 fed presset hvidløg
- 2½ dl bulgur
- 5 dl grøntsags- eller hønsebouillon
- 1 bundt hakket persille
Tilbehør:
- Kold yoghurt eller CheasyFraiche rørt med friskhakket mynte.
Fremgangsmåde:
Løgene hakkes groft, og peberfrugterne skæres i strimler (sammen med chilien). Svits først løgene i smørret et par minutter. De skal ikke blive brune. Kom kødet i gryden, og svits det, til det gryner. Kom peberfrugter, chili og tomater i, og svits det hele til væden er væk – 8-10 min. Skyl bulguren, og rør den i sammen med krydderier og hvidløg. Hæld bouillonen ved og kog i 10 min. Smag til og rør persillen i.