Krydret bulgurpilaf

 

(4 personer)

Ingredienser:

  • 500 g hakket magert oksekød
  • 2 løg
  • 3 aflange tyrkiske peberfrugter eller 2 alm. peberfrugter
  • 1 lille frisk chili
  • 3-4 tomater i store terninger (evt. flåede fra dåse)
  • 25 g smør
  • 1 spsk. mild paprika
  • 2 tsk. stødt spidskommen (kan undværes)
  • 1-2 fed presset hvidløg
  • 2½ dl bulgur
  • 5 dl grøntsags- eller hønsebouillon
  • 1 bundt hakket persille

Tilbehør:

  • Kold yoghurt eller CheasyFraiche rørt med friskhakket mynte.

Fremgangsmåde:
Løgene hakkes groft, og peberfrugterne skæres i strimler (sammen med chilien). Svits først løgene i smørret et par minutter. De skal ikke blive brune. Kom kødet i gryden, og svits det, til det gryner. Kom peberfrugter, chili og tomater i, og svits det hele til væden er væk – 8-10 min. Skyl bulguren, og rør den i sammen med krydderier og hvidløg. Hæld bouillonen ved og kog i 10 min. Smag til og rør persillen i.