25. oktober 2013 by admin
Jyttes Guldkage
Lagkagebunde:
70 g. Smør
70 g. Sukker
4 æggeblommer
1-2 tsk. bagepulver
110 gram mel
Smør og sukker blandes. Mel og bagepulver tilsættes. Derefter tilsættes æggeblommer en ad gangen. Dejen fyldes til sidst i to lagkagebundeforme.
Marengs:
4 æggehvider
160 gram sukker
Hakkede, smuttede mandler (en lille håndfuld)
Æggehviderne piskes stive. Sukkeret tilsættes. Mandlerne blandes i.
Lagkagebunde og Marengs:
Marengsen lægges ovenpå begge de ubagte lagkagebunde med en spiseske. Bages derefter på midterste rille 20-25 min., ved 180 grader.
Tages ud og efter afkøling lægges ¼ liter flødeskum imellem de to bundne.
Kan evt. pyntes med årstidens frugt/bær.