11. maj 2015 by admin
Gulerodskage
Ingredienser:
Kagen:
- 3 æg
- 1 1/2 dl smagsneutral olie
- 400 g brun farin
- 215 g mel
- 300 g gulerødder, groftrevet
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 2 tsk stødt nellike
- 1/2 tsk salt
- 100 g valnødder, hakkede (kan undlades)
- 2 dl rosiner (kan undlades)
Flødeostecremen:
- 200 g flødeost
- 60 g flormelis
- 1/2 stang vaniljekorn
- 3 tsk fintreven citronskal
- 3 tsk citronsaft
- 1-2 spsk. vand (kun hvis cremen er for tyk)
Fremagangsmåde:
Kagen: Riv gulerødderne og hak valnødderne groft. Bland herefter alle ingredienserne sammen. Hæld nu dejen i en rund springform foret med bagepapir (ca. 22 cm i diameter). Sæt kagen i en kold ovn og bag den i ca. 70 minutter ved 180 C varmluft.
Flødeostcremen: Pisk alle ingredienserne sammen. Når kagen er kold fordeles cremen på toppen og der kan evt. rives lidt gulerod på som topping.