Gulerodskage

IMG_7596 IMG_7602

 

Ingredienser:

Kagen:

  • 3 æg
  • 1 1/2 dl smagsneutral olie
  • 400 g brun farin
  • 215 g mel
  • 300 g gulerødder, groftrevet
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt nellike
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g valnødder, hakkede (kan undlades)
  • 2 dl rosiner (kan undlades)

Flødeostecremen:

  • 200 g flødeost
  • 60 g flormelis
  • 1/2 stang vaniljekorn
  • 3 tsk fintreven citronskal
  • 3 tsk citronsaft
  • 1-2 spsk. vand (kun hvis cremen er for tyk)

Fremagangsmåde:
Kagen: Riv gulerødderne og hak valnødderne groft. Bland herefter alle ingredienserne sammen. Hæld nu dejen i en rund springform foret med bagepapir (ca. 22 cm i diameter). Sæt kagen i en kold ovn og bag den i ca.  70 minutter ved 180 C varmluft.

Flødeostcremen: Pisk alle ingredienserne sammen. Når kagen er kold fordeles cremen på toppen og der kan evt. rives lidt gulerod på som topping.