Grovbirkes

mad blog

(10 stk.)

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 2½ dl koldt vand
  • 1 æg
  • 20 g rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • 125 g speltdurummel
  • Ca. 400 g sigtet speltmel
  • 1 spsk. hørfrø
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. solsikkekerner
  • 50 g smeltet smør
  • 175 g smør til indrulning
  • 1 æg til pensling
  • Blanding af hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner til drys

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt.
Rul den ud som en aflang firkant (ca. 50 x 30 cm), og smør 1/3 af smørret ud på hele overfladen.
Fold derefter den ene side 1/3 ind over dejen, og læg den anden side henover.
Rul igen dejen ud, smør endnu 1/3 af smørret ud på hele fladen, og fold igen dejen sammen som før.
Rul dejen ud en sidste gang, smør den sidste 1/3 af smørret ud, og fold dejen sammen.
Skær derefter dejen ud i 10 lige store birkes og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem hæve dér i ca. ½ time. Pensl dem efterfølgende med et æg og drys med blandingen af hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner.
Bag dem tilsidst ved 220 C i ca. 15 min.