22. januar 2014 by admin
Frejas kransekage
8 personer
Ingredienser:
- 500 g rå marcipan
- 200 g flormelis
- 1 æggehvide
Pynt:
- 250 g flormelis
- 1½ pasteruriseret æggehvide
- Evt. lidt mørk smeltet chokolade
Fremgangsmåde:
Marcipan, flormelis og æggehvide æltes godt sammen. Dejen skal være fast og ensartet.
Læg dejen koldt i 3-4 timer – eller natten over.
Rul dejen til stænger som skæres i stykker på hhv.: 8 cm., 12 cm., 16 cm. osv.
Form stængerne til kranse og bag dem i ovnen ved 225 C i ca. 8-10 minutter.
Lad ringene blive helt kolde før de sprøjtes med glasur og sættes sammen til kransekagen.
TIP: Der kan kommes lidt smeltet chokolade mellem ringene til at holde kransekagen sammen.
Desuden kan der laves flotte snirkler og krummelurer ud af den smeltede chokolade, som kan bruges til at dekorere kransekagen.