18. februar 2016 by admin
De bedste cookies
ca. 25 stk.
Ingredienser:
- 500 g hvedemel
- 1 ¼ tsk natron
- 1 ½ tsk bagepulver
- 1 ½ tsk groft salt
- 300 g blødt smør (stuetemperatur)
- 200 g brunfarin
- 180 g sukker
- 2 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 200 g hakket mørk chokolade
- 100 g hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde:
Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål og stil det til side.
Pisk begge slags sukker sammen med smøret, til det er lyst og luftigt (ca. 3 min.)
Tilsæt herefter æggene et ad gangen, og pisk godt efter hvert æg.
Ved lav hastighed piskes de tørrer ingredienser i dejen.
Bland nu chokoladestykker og hasselnødder i.
Kom dejen i en bøtte og stil det i køleskabet i 24-72 timer.
Varm ovnen op til 175 grader (varmluft) og tag dejen ud af køleskabet.
Gør 2 bageplader klar og form kugler af dejen.
Sæt 8 kugler på hver bageplade med god plads mellem hver (kuglerne skal IKKE trykkes flade).
Bag dem til de er let gyldne, men stadig bløde, i ca. 15-20 min.
Tag cookies’ne ud af ovnen og kom dem derefter direkte over på en rist for at køle af.