30. oktober 2013 by admin
Cremet jordskokkesuppe
(4 personer)
Ingredienser:
- 500 g jordskokker
- 1-2 løg (evt. porre)
- 250 g kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- 8 dl hønsebouillon
- 1 tsk. knust muskat
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk. citronsaft
- Salt
- Peber
- 150 g kalkunbacon
- Hjemmebagt brød
Fremgangsmåde:
Kartofler og jordskokker (evt. også porre) koges møre i 8 dl hønse- eller grøntsagsbouillon. Løg svitses på en pande, og puttes derefter op ved de møre grøntsager. Kartofler, jordskokker, (evt. porre) og løg blendes til en fin grød. De øvrige ingredienser tilsættes. Suppen smages til, og koger færdig i ca. 5 min.
Stegt kalkunbacon i små tern og hjemmebagt brød serveres til.