20. april 2014 by admin
Boller i karry
(4 personer)
Ingredienser:
Fars:
- 500 g hakket kalv/flæsk (alternativt 100% hakket kylling i stedet)
- 2 spsk. sigtet speltmel
- 2 spsk. havregryn
- 1-2 æg
- Ca. 2 dl mælk
- 1 revet løg
- Salt og peber
- Vand m. bouillon til kogning
Sovs:
- 30 g smør
- Ca. 2 tsk. karry
- 1 hakket løg
- 40 g mel
- Ca. 5 dl kogevand fra kødbollerne
- 1 dl fløde
- Salt og peber
- (Evt. en smule sukker)
Tilbehør:
- Ris / Quinoa
- Rosiner
- Kokosmel
- Æbler i både
Fremgangsmåde:
Fars: Rør ingredienserna til en smidig fars, der skal hvile ca. 1 time i køleskab.
(Tilsæt mere mælk, hvis farsen er for fast, eller en æggeblomme, hvis den er for lind. Kog evt. en lille prøve-kødbolle for at justere krydderier og konsistens.)
Kog bollerne, der er formet med en ske, i vand med bouillon ved middelvarme. Når bollerne flyder i overfladen af kogevandet, er de færdige – ca. 5-10 min. alt afhængig af størrelse.
Sovs: Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde og svits karryen heri. Tilsæt hakket løg og lad det simre et par minutter. Rør derefter melet i og spæd til med væde under piskning. Kog tilsidst sovsen igennem 3-4 min. med fløden og krydderier.
Varm kødbollerne i sovsen og servér med tilbehøret.