Boller i karry

Boller i karry

(4 personer)

Ingredienser:
Fars:

  • 500 g hakket kalv/flæsk (alternativt 100% hakket kylling i stedet)
  • 2 spsk. sigtet speltmel
  • 2 spsk. havregryn
  • 1-2 æg
  • Ca. 2 dl mælk
  • 1 revet løg
  • Salt og peber
  • Vand m. bouillon til kogning

Sovs:

  • 30 g smør
  • Ca. 2 tsk. karry
  • 1 hakket løg
  • 40 g mel
  • Ca. 5 dl kogevand fra kødbollerne
  • 1 dl fløde
  • Salt og peber
  • (Evt. en smule sukker)

Tilbehør:

  • Ris / Quinoa
  • Rosiner
  • Kokosmel
  • Æbler i både

Fremgangsmåde:
Fars:
Rør ingredienserna til en smidig fars, der skal hvile ca. 1 time i køleskab.
(Tilsæt mere mælk, hvis farsen er for fast, eller en æggeblomme, hvis den er for lind. Kog evt. en lille prøve-kødbolle for at justere krydderier og konsistens.)
Kog bollerne, der er formet med en ske, i vand med bouillon ved middelvarme. Når bollerne flyder i overfladen af kogevandet, er de færdige – ca. 5-10 min. alt afhængig af størrelse.
Sovs: Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde og svits karryen heri. Tilsæt hakket løg og lad det simre et par minutter. Rør derefter melet i og spæd til med væde under piskning. Kog tilsidst sovsen igennem 3-4 min. med fløden og krydderier.
Varm kødbollerne i sovsen og servér med tilbehøret.