Asiatisk salat med fuldkornsnudler

Asiatisk salat med fuldkornsnudler

2 personer

Ingredienser:
Salat:

  • 100 g fuldkornsnudler
  • 1 håndfuld fintsnittet spidskål
  • 2 gulerødder
  • 1 peberfrugt (gerne ½ rød og ½ gul)
  • 1 håndfuld sukkerærter
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk. sesamfrø (evt. sorte)

Fremgangsmåde ved salaten:
Denne sprøde asiatiske salat fortjener lidt kærlighed i udskæringen af grøntsagerne. Skær dem derfor ud i tynde strimler, der blander sig godt med fuldkornsnudlerne. Skær forårsløgene i tynde ringe. Skold sukkerærterne og skær dem i skiver på skrå.

Marinade:

  • 1 tsk. honning
  • 2 spsk. soja
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • ½-1 rød chili
  • 1 lille knold revet ingefær (ca. 10 g)
  • Saft fra ½ lime

Fremgangsmåde ved marinaden:
Hak chilien fint, med eller uden kerner efter smag. Pres hvidløgsfeddet. Bland chili og hvidløg med de øvrige ingredienser; honning, soja, olie, ingefær og limesaft.

Tilbehør:

  • 2 kyllingebrystfileter
  • 1 spsk. honning
  • ½ spsk. olie
  • 1 spsk. soja
  • Saft af ½ lime

Fremgangsmåde ved tilbehøret:
Mariner kyllingefileterne i honning, olie, soja og limesaft, og stil dem på køl.

Fremgangsmåde ved hele retten:
Fuldkornsnudlerne koges, skylles i koldt vand, og vendes med marinaden og grøntsagerne. Lad salaten stå og trække, imens kyllingen steges på en pande. Drys sesamfrø ud over salaten lige før servering.