27. oktober 2014 by admin
Almas brownie
Mængde: En springform
Indgredienser:
- 200 g smør
- 4 æg
- 6 dl sukker
- 3 dl hvedemel
- 8 spsk kakao
- 3 tsk vaniljesukker
- 2 knivspids salt
- 200 g hasselnødder, hvid chokolade eller andet (valgfrit)
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne eller chokoladen groft, hvis dette skal i.
- Rør æg og sukker sammen i en skål. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
- Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
- Smør en springform og drys rasp og evt. den hvide chokolade i bunden (valgfrit). Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
- Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter – pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.