Almas brownie

IMG_0031

Mængde: En springform

Indgredienser:
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 6 dl sukker
  • 3 dl hvedemel
  • 8 spsk kakao
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 2 knivspids salt
  • 200 g hasselnødder, hvid chokolade eller andet (valgfrit)
Fremgangsmåde:
  1. Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne eller chokoladen groft, hvis dette skal i.
  2. Rør æg og sukker sammen i en skål. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  3. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  4. Smør en springform og drys rasp og evt. den hvide chokolade i bunden (valgfrit). Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  5. Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter – pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.