Chili con carne med squash og peberfrugt

Chili con carne

Ingredienser:

  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg / rødløg
  • 2 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • ½ squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 friske røde chili
  • 250 g (3 dl) røde el. brune kidney bønner
  • 600 g hakket oksekød / 750 g småkød af okseklump el. tykkam
  • 1 dåse hakkede tomater / 500 g friske hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. spidskommen
  • 10 g mørk chokolade
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. oregano
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

  • Cremefraiche
  • Friske koriander
  • Quinoa
  • Hjemmebagt brød

Fremgangsmåde:
Sæt bønnerne i blød i koldt vand 8-24 timer før kogning. Kassér iblødsætningsvandet. Kog bønnerne i rigeligt frisk vand. Hvis du ikke bruger hakket oksekød, så skær kødet i små tern. Brun kødet i olie i en tykbundet gryde.
Hak chilien, og svits den sammen med kødet i gryden. Tilsæt tomater, hakket løg, peberfrugt og krydderier. Lad det småkoge i ca. 45 minutter. Når kødet er mørt tilsættes de kogte bønner. Smag retten til med salt og chili.
Server retten med tilbehøret.