11. november 2013 by admin
Chili con carne med squash og peberfrugt
Ingredienser:
- 4 fed hvidløg
- 2 løg / rødløg
- 2 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- ½ squash
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 2 friske røde chili
- 250 g (3 dl) røde el. brune kidney bønner
- 600 g hakket oksekød / 750 g småkød af okseklump el. tykkam
- 1 dåse hakkede tomater / 500 g friske hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpure
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. spidskommen
- 10 g mørk chokolade
- 1 tsk. stødt nelliker
- 1 tsk. oregano
- Olivenolie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
- Cremefraiche
- Friske koriander
- Quinoa
- Hjemmebagt brød
Fremgangsmåde:
Sæt bønnerne i blød i koldt vand 8-24 timer før kogning. Kassér iblødsætningsvandet. Kog bønnerne i rigeligt frisk vand. Hvis du ikke bruger hakket oksekød, så skær kødet i små tern. Brun kødet i olie i en tykbundet gryde.
Hak chilien, og svits den sammen med kødet i gryden. Tilsæt tomater, hakket løg, peberfrugt og krydderier. Lad det småkoge i ca. 45 minutter. Når kødet er mørt tilsættes de kogte bønner. Smag retten til med salt og chili.
Server retten med tilbehøret.